Goli oder

Ljubljana, 23. 10. 2024 - 27. 10. 2024

17. mednarodni festival improvizacijskega gledališča


V petih dneh bo festival gostil performerje iz Avstralije, Avstrije, Češke, Slovaške, Nemčije, ZDA in Slovenije. Oder Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana bo gostil 9 predstav, ki bodo zajemale različne žanre, katerih srčika bo vedno improvizacija. Tako se bodo odvile predstave improvizacijskega gledališča, klovnovska predstava ter gibalni performansi. 

O tematiki letošnje izvedbe festivala je umetniška vodja Maja Dekleva Lapajne zapisala: »Krhkost, dragocenost in minljivost. Improvizacija je umetniški pristop, ki povsem priznava začasnost, minljivost. In tudi v tem je njena lepota. Vznikne in izgine. A pušča sledi in spremembe. Je čudovita v svoji krhkosti, prav zato, ker je na vseh koncih jasno, da je vse minljivo. Čudovite stvari nastajajo in grejo dalje svojo pot, v preobražanje, sledove ali izginjanje, ki omogoča novo rast - stvari, odrske akcije, odnosov, življenja.«

Organizator festivala je Kolektiv Narobov, Zavod Federacija, Ljubljana, soproducenti so Družina umetnosti Narobov, Zavod Bunker, Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO, KUD Mreža in Rdeče zore. Soorganizatorja festivala sta KD IGLU - Improvizacijsko gledališče Ljubljana in KUD Sokoli Tabor.

Festival zadnjič umetniško vodi Maja Dekleva Lapajne. Čez dve leti bo umetniška vodja 18. izvedbe festivala mednarodno priznana improvizatorka in perfomerka Sara Šoukal.

Umetniška vodjinja: Maja Dekleva Lapajne
Asistentka umetniške vodjinje: Sara Šoukal
Izvršni producent: Juš Milčinski
Producentka: Eva Jus
Tehnični vodja: Borut Cajnko
Odnosi z javnostmi: Eva Jus, Juš Milčinski, Mistral Majer, Tamara Bračič Vidmar, Tanja Matijašević
Festivalska ekipa: Mistral Majer, Rok Štemberger, Teodora Švet​, Tereza Kolbezen, Luka Korenčič, Sašo Weilgoni
Fotografija: Sunčan Stone
Grafično oblikovanje: Studio Kruh


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/goli-oder-f-4