Mittagspause

Produkcija: Landesbünen Sachsen (GER), Gledališče Genedlaethol Cymru (UK)
Režija: Arwel Gruffydd


Foto: Arhiv LGL

Dramska predstava.

Učenki Anja in Kati imata nalogo, da pred razredom predstavita lužiško kulturo na Saškem. Za pripravo imata točno eno uro časa. Ta ura je ravno v času odmora za kosilo. In tako kot v stari lužiško-srbski legendi se jima prikaže poludnica, ki želi s svojim srpom vzeti življenje tistim, ki delajo med odmorom za kosilo - razen če se z njo lahko pogovarjata eno uro, ne da bi se ustavili. Interaktivna učilniška uprizoritev pripoveduje o iskanju identitete, prijateljstvu, samospoštovanju in samopotrjevanju.

Uprizoritev gostuje v sklopu projekta Ustvarjalne Evrope ConnectUp.

Landesbühnen Sachsen GmbH uprizarja glasbene, dramske, plesne in lutkovne uprizoritve. Trenutno gledališče je potomec leta 1945 ustanovljene "Volksoper Dresden", ki je bila leta 1949 v uradnem proračunu Saške priznana kot javno gledališče.

Gledališče Genedlaethol Cymru (Theatr Gen) je valižansko nacionalno gledališče. Ustvarjajo gledališke uprizoritve za Wales in z njimi tudi gostujejo po vsej državi in zunaj nje. Vizija gledališča je ustvariti prostor povezovanja znanih in nepričakovanih stvari, Valižanov in sveta, velikih pogovorov in veselih trenutkov.

Zasedba

Scenografija in kostumografija: Susi Schwichtenberg
Dramaturgija in pedagogika: Ulrich Reinhardt
Glasba: Tomas Bächli
Harmonika: Gerd Bayer
Spletno oblikovanje: Sebastian Becking

Nastopata: Božena Bjarsch, Annabel Bayer

Priporočena starost: 12+

V nemščini s slovenskimi in angleškimi nadnapisi.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/mittagspause