Malo gledališče s konca sveta, opus 2

Produkcija: Théâtre de la Massue - Cie Ézéquiel Garcia-Romeu (FR)
Avtor: Ezéquiel Garcia-Romeu


Foto: Arhiv LGL

Gledališče podob, brez besed.

Konec 19. in v začetku 20. stoletja je industrija v službi zmagovitega kapitalizma na prisilnem pohodu organizirala delovno silo. Emancipacija in napredek sta bili obljubi, ki sta bili dani za ceno žrtvovanja delavskega razreda.

Malo gledališče s konca sveta je raziskovalni triptih ustvarjalca Ézéquiela Garcia-Romeuja. Opus 2 – drugi del triptiha – nastaja na presečišču med lutkovnim gledališčem in vizualno inštalacijo. Puščavska pokrajina, po kateri tavajo bitja, ki iščejo boljše življenje, se snuje z uporabo različnih mehaničnih škripcev, avtomatov in statičnih lutk. Podobe spregovorijo o nenadzorovanem porabljanju naravnih virov, o kataklizmi, za katero se zdi, da se nam vedno hitreje približuje, predvsem pa preizprašuje pozicijo posameznika v svetu, polnem hiperprodukcije vsega.

Théâtre de la Massue vodi režiser, lutkar, scenograf in predavatel Ézéquiel Garcia-Romeu, ki aktivno sodeluje pri raziskovanju novih oblik scenskih umetnosti, zlasti na področju sodobnih oblik gledališča in lutkarstva. Od leta 1994 so njegove stvaritve gostovale na skoraj vseh ključnih svetovnih festivalih, med drugimi na festivalu d'Avignon, Berliner Festspiele in FMTM Charleville-Mézières.

Zasedba

Koncept, likovna podoba in izdelava: Ezéquiel Garcia-Romeu
Dramaturgija in režijsko svetovanje: Laurent Caillon
Glasba: René Koering
Oblikovanje zvoka: Stéphane Morisse
Scenska tehnologija: Thierry Hett
Asistenca pri izdelavi lutk: Martine Le Saout
Scenografska asistenca: Odile Artru, Ana Almeida
Video asistenca: Philippe Rombaut
Oblikovanje in razvoj digitalne igre: Pierre Gotab, Benjamin Maza, Aurore Huitorel Vetro, Castel Productions/Nectar de code
Oblikovanje pretočnega videa: Emmanuelle Vié le Sage

Nastopajo: Ezéquiel Garcia-Romeu, Iroslav Petkov, Christo Ivanov, Margarita Kostova / Teodora Rashev, Plamen Kanev

Priporočena starost: 15+


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/malo-gledalisce-s-konca-sveta-opus-2