Potovanje dobrega Hansa Böhma po Evropi

Produkcija: Divadlo Alfa Plzeň (CZ)
Režija: Tomsa Legierski


Foto: Arhiv LGL

Lutkovna predstava.

Hans Böhm doma govori francosko, nemško in češko, saj njegovi starši in služkinje prihajajo iz različnih okolij. Vendar mu na njegovem najljubšem poletnem taboru povedo, da so Nemci najboljši in da so drugi narodi slabši. Antijunak Böhm iz majhnega mesta na zahodu Češke se začne prebijati skozi vojno razdejano Srednjo Evropo, a vendar konec vojne ne prinese rešitve. Kaj oblikuje našo osebnost? Kako daleč bi šli, da bi si rešili življenje? Kako močni so naši zakoreninjeni moralni imperativi?

Gledališče Alfa je ena najboljših čeških in svetovno priznanih profesionalnih lutkovnih gledališč. Povezano je z najboljšimi avtorji in umetniki. V Alfi je lutka prevladujoč medij in mamljiv odrski pojav, vendar pozdravljajo tudi alternativne gledališke prakse. Gledališče se obrača na zelo široko občinstvo - od otrok v vrtcu do mladih in odraslih. Alfa vsako leto igra na številnih nacionalnih in mednarodnih festivalih.

Zasedba

Scenografija: Karel Czech
Dramaturgija: Petra Kosová
Glasba: Daniel Čámský

Nastopajo: Daniel Horečný, Josef Jelínek, Radka Mašková, Kristýna Franková, Robert Kroupar, Lenka Lupínková, Martina J. Hartmannová, Tomáš Jereš

V češčini z angleškimi in slovenskimi nadnapisi.

Priporočena starost: 12+


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/potovanje-dobrega-hansa-bohma-po-evropi