Kar je b'lo in kar bo

Produkcija: Mestno gledališče Ptuj
Avtor: Lutz Huebner in Sarah Nemitz
Režija: Samo M. Strelec


Foto: Pixabay

Komedija o naših življenjih.

Mož in žena - bolje žena in mož, kajti vendarle je ona "zvlekla" njega v gledališče; kakor pač že tolikokrat doslej - sedita v dvorani in čakata, da se bo predstava pričela. Še pred začetkom se spričkata; nekaj okoli parkiranja in gledališkega lista, ali ga potrebujeta ali ne. Ona pravi, da ga bo potem prebrala, on, da ga še nikoli ni in da bo tudi tokrat končal v košu za smeti.

Potem se predstava na odru začne. Gledališki oder dobi nenavadno moč, da naša gledalca nekako kar posrka vase. Dobesedno. Gledalca začneta spremljati zgodbo, v kateri nstopata sama! Gledata njuno lastno zgodovino. Minuli dogodki (Kar je b'lo) jima prdejo pred oči; kako sta se spoznala, zaljubila, dobila otroke ... Vendar tu gledališke čarovnije še ni konec. Zdaj lahko izbirata, ali želita pogledati tudi (v) svojo prihodnost ... (In kar bo.)

Spremljamo njune želje, misli, spomine, pa tudi hrepenenja in strahove. Na na videz lahkoten način avtorja postavljata velika in temeljna vprašanja: Kaj je v življenju vredno, kaj ima smisel, kaj šteje? Kako bo šlo od tu naprej? Kaj na koncu ostane?

Zasedba

Prevajalec in scenograf: Samo M. Strelec

Nastopajo: Mojca Funkl, Gregor Čušin, Vid Klemenc

Prva slovenska uprizoritev


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/kar-je-b-lo-in-kar-bo