Hiša iz pločevine

Produkcija: Lutkovno gledališče Ljubljana
Avtor: Po inspiraciji zgodbe Magnusa Millsa
Režija: Jana Nunčič


Ilustracija: Eva Jera Hanžek

Lutkovna predstava, inspirirana z zgodbo Magnusa Millsa.

Zgodbo Trije, ki si želijo h kralju Magnusa Millsa je ustvarjalna ekipa vzela za izhodiščno točko, s katere se z glavnim junakom, raziskovalcem Gregorjem, odpravljajo na lutkovno popotovanje po čustvenih pokrajinah raziskovalčevega srca.
»Je pomembnejše poslušati druge ali svoje srce?«

Raziskovalec Gregor na svojem potovanju po puščavi naleti na zapuščeno pločevinasto hišo. Hiša je zanemarjena, skorajda uničena in zapuščena, a se vanjo vseeno vseli. Čeprav življenje v puščavi zanj pomeni velik izziv, je Gregor srečen v novem domu. Domovanje si skromno opremi in si s tem zgradi svoj svet, v katerem veljajo le njegova pravila.

Njegovi sosedje, ki se z njegovim načinom življenja ne strinjajo, ga sprašujejo: kako je lahko zadovoljen s takšnim domom, s takšnim načinom življenja? Gregor začne dvomiti o svojih odločitvah. Sprašuje se, ali je res srečen. Pojavi se tudi prijateljica Maja, ki ga, tako kot sosedje, želi spremeniti, prepričati ...

Gregor navsezadnje podleže pritiskom drugih, sprejme njihova mnenja in jim sledi. Bo Gregorja nova pot res vodila na lepše? Bo res bolj srečen?

Lutkovna predstava, ki jo bodo ustvarjali z grajenjem vizualnih in zvočnih pokrajin, bo v režiji mlade režiserke Jane Nunčič del eksperimentalnega programskega sklopa BiTeater, ki prihajajočim in vzpenjajočim se lutkovnim umetnikom omogoča raziskovanje širin in globin sodobnega lutkovnega gledališča.

Zasedba

Dramaturg: Domen Šuman
Avtorica likovne podobe in scenografka: Larisa Kazić
Avtor zvočnih pokrajin: Luan Gonçalves
Oblikovalec luči: Gregor Kuhar
Lektorica: Maja Cerar

Nastopata: Lovro Finžgar, Zala Ana Štiglic

Priporočena starost: 6+


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/hisa-iz-plocevine