Medvedek Pu

Produkcija: Lutkovno gledališče Ljubljana
Avtor: Po motivih A. A. Milneja
Režija: Benjamin Zajc


Ilustracija: Eva Jera Hanžek

Reciklirana lutkovna predstava.

Lutkovna predstava Medvedek Pu bo nastala z reciklažo, in sicer z recikliranimi lutkami iz fundusa LGL, ki niso bile uporabljene v preteklih predstavah LGL. Gre za lutkovnorežijski prvenec Benjamina Zajca (sicer hišnega dramaturga LGL) v sklopu programskega sklopa BiTeater. Uprizoritev po znameniti predlogi A. A. Milna bo poudarila perspektivo oslička Sivčka in spregovorila predvsem o gradnji zaupanja. Predstava se bo odmaknila od popularne likovne podobe, skozi katero navadno uzremo Puja in njegove prijatelje.

Medved Pu, zbirka zgodb mojstra A. A. Milna, je nedvomno eno najbolj znanih literarnih del za otroke, ki s svojim brezčasnimi sporočili o prijateljstvu in ljubezni odmeva med generacijami in vedno znova presega starostne in časovne meje. Navdih za te očarljive zgodbe je Milne dobil pri svojem sinu Christopherju Robinu, čigar (stare) igrače so spodbudile snovanje prikupnih likov, ki živijo v stoletni hosti. Uprizoritev Medvedek Pu sledi pustolovščinam glavnih junakov zgodb, pri čemer si za protagonista vzame oslička Sivčka, ki v svojem žalostnem pribežališču počasi spoznava moč prijateljstva in domišljije.

Tako kot je Milne za snovanje svojih likov uporabil stare igrače v svoji hiši, bo tudi ustvarjalna ekipa za gledališko oživitev uporabila stare lutke, ki so jih v LGL v dolgih letih delovanja izdelali, a zaradi takšnih in drugačnih razlogov (še) niso uporabili na odru. V nekakšni reciklirani uprizoritvi se bodo skozi kontekst zgodb o Sivčku in Puju srečale odprašene lutke fundusov in skladišč.

Zasedba

Avtor prevoda in dramatizacije po motivih A. A. Milneja: Benjamin Zajc
Dramaturginja: Tajda Lipicer
Lutkovni tehnolog in avtor scenske zasnove: Iztok Bobič
Izvajalka glasbe na posnetku: Polonca Kores
Oblikovalka luči: Maša Avsec
Lektorica: Maja Cerar
Asistentka lektorice: Tjaša Pirnar

Nastopa: Gašper Malnar

Priporočena starost: 3+


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/medvedek-pu