Trigger

Maribor, 14. 03. 2024 - 14. 03. 2024 Ljubljana, 15. 03. 2024 - 17. 03. 2024


Foto: Arhiv Glej

TRIGGER je platforma za internacionalizacijo sodobnih uprizoritvenih praks, ki se razvija v sodelovanju s Centrom za kreativnost in v partnerstvu z Gledališčem Glej, Bunkerjem, Mestom žensk, Pekinpahom in Slovenskim mladinskim gledališčem ter Masko (program Nova pošta).

Leta 2024 TRIGGER združuje moči z IETM in nam prinaša IETM Caravan Ljubljana 2024. Ob bogatem izboru uprizoritvenih del, panelov in dialogov bomo poskušali lokalne sodobne prakse uprizoritvenih umetnosti umestiti v družbeno-politično dediščino nekdanje Jugoslavije. Karavani se lahko pridružijo člani in nečlani IETM, ki se ukvarjajo s predstavljanjem ali programiranjem.

Platforma združuje showcase produkcije s potencialom za mednarodno sceno, serijo pogovorov, predavanj in delavnic s kuratorji različnih tujih festivalov, agenti, specialisti za distribucijo in mednarodna sodelovanja. Namen platforme je pridobivanje specializiranih znanj s področja oblikovanja strategij in metodologij za distribucijo, mreženje in internacionalizacijo sodobnih scenskih umetnosti.

Cilji platforme:

Diskurzivni program je v angleškem jeziku z možnostjo slovenskega prevoda. Predstave so v angleščini ali nadnaslovljene v angleščini, razen če je v programu navedeno drugače.


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/trigger-f-4