A me slišiš?!?

Produkcija: Pionirski dom – Center za kulturo mladih
Avtor: Kim Komljanec
Režija: Yulia Roschina

Interaktivna glasbeno-gledališka predstava.


Foto: Barbara Reya, Mediaspeed

Predstava A me slišiš?!? je primerna za mlade med 10. in 14. letom. Ukvarja se s se kako pomembnim vprašanjem o prednostih in pasteh uporabe digitalnih orodij za komunikacijo.

lnteraktivna glasbeno - gledališka predstava A me slišiš?!? je pomoč pri pedagoškem delu in poučevanju mladih o komunikaciji v digitalnem okolju, vrstniškem nasilju in spodbujanju pozitivne samopodobe. V predstavi nastopata Anja Strajnar, karizmatična glasbenica in pedagoginja ter dramski igralec Gregor Podričnik.

Predstava s komičnimi in dramatičnimi prizori izpostavlja problematiko komunikacije z digitalnimi orodji. Pri mladih izzove kritično razmišljanje, ki jih opolnomoči, da se v življenjskih preizkušnjah ne pustijo zavesti vrstniškim pritiskom. Za svoja dejanja in besede prevzamejo odgovornost, se prilagodijo situaciji in se tako vedejo bolj solidarno in zrelo.

Predstava prikaže, kako otroci in odrasli pri digitalni komunikacij pogosto pozabijo, da je na drugi strani sporočila človek, senzibilna oseba. Izpostavlja, da se s taksnim sporazumevanjem izgubijo vsebinski in čustveni poudarki, očesna komunikacija, stavčna intonacija in celotni spekter neverbalne komunikacije.

Zasedba

Glasba: Juan Zuleta
Kostumografija: Anjana Pavlič
Scenografija: Gregor Smukovič

lgrata:

Anja Strajnar
Gregor Podričnik


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/a-me-slisis