Platforma sodobnega plesa - jesenski del

Platforma sodobnega plesa je namenjena slovenskim umetnikom, ki se ukvarjajo s sodobnim plesom in so vpeti v sodelovanje v slovenskem in mednarodnem prostoru. Poudarek je na lokalnih umetnikih, ki imajo svoje izhodišče ali delovanje v Plesni izbi Maribor in skozi svoje kreativno delo ustvarjajo mrežo umetniškega delovanja.


Platforma je ploščad za umetnike, ki hkrati opozarja na strokovne in politične pogoje delovanja ter omogoča predstavitve plesnih predstav in umetnikov. V letošnjem letu 2011 je bil poudarek prav na decentralizaciji in socializaciji sodobnega plesa, saj smo v okviru turneje priznanega venezuelskega koreografa in performerja Davida Zambrana predstavili njegov projekt 50 vasi po 10 slovenskih krajih.

V jesenskem delu pa se bodo predstavili slovenske plesalke in koreografinje, ki profesionalno delujejo tako v slovenskem kot tudi v mednarodnem prostoru Nina Fajdiga, Jasmina Križaj, Tina Valentan, Urška Vohar, gostji iz tujine Cristina Planas Leitão in Nina Troung, mlade avtorice iz Plesne izbe Maribor April Veselko, Maja Lamovšek in Maja Šnuderl ter glasbenik Žiga Golob.

Predstave se bodo odvijale od 7. do 9. septembra vsak dan ob 20. uri v Amfiteatru II. Gimnazije in na Komornem odru Sng Maribor.

Tema letošnje Platforme so dueti.

***

Kontakt: mojcak@plesnaizba.si

Vstopnice:

 


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/platforma-sodobnega-plesa-jesenski-del