La Fuite / Beg

Produkcija: Lyévine-Marie Chevalier
Avtor: Matias Pilet in Olivier Meyrou
Režija: Olivier Meyrou


Foto: Pierre Planchenault

Akrobatska burleska za vso družino.

Ta kratka cirkuška forma na novo izumlja figuro klovna, ki je poskrbel za slavne ure nemega filma. Otroci in odrasli se smejijo temu, kar mu pade na glavo, zabava jih tako njegova krhkost kot njegova sposobnost, da se reši iz nerešljivih situacij.

Torba na hrbtu, on teče. Potepuh, begunec, včerajšnji ali današnji, se sooča z ovirami, ki jih na njegovi poti seje življenje. To fizično akrobatsko delo prikazuje ponoreli svet, v katerem je človek trpinčen. V njem pa lik utopista, ki sanja o boljšem svetu. Matias Pilet z gracioznostjo in nedolžnostjo uteleša tega poteptanega junaka. Akrobat, pantomimik, plesalec, ki ga odlikuje izbira minimalnih sredstev, ki se ljudi dotaknejo.

Avtor in režiser Olivier Meyrou se je izobraževal na FEMIS, francoski nacionalni filmski šoli, je filmski ustvarjalec in režiser ter dobitnik francoske nagrade “Villa Médicis hors les murs”. Avtor in izvajalec Matias Pilet pa se je izobraževal na Nacionalni šoli za cirkuške umetnosti v Rosnyju v Franciji ter na Académie Fratellini pri Alexandru Fournieru. Privlačita ga akrobatika in ples.

Skupaj sodelujeta od leta 2010 in od takrat sta ustvarila več filmov in predstav: TU, La Fuite, Anjalousia in nastajajočo Huellas.

Zasedba

Tehnično vodstvo: Jules Pierret

Nastopa: Matias Pilet

Podporniki: L’Agora (Boulazac, Francija), Villa Médicis (Rim, Italija), Palacio Pancas Palha (Lizbona, Portugalska), Companhia Olga Roriz, Le Quai (Angers, Francija), Sébastien Savine, Arthur Chavaudret, Pierre Marie Lazaroo


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/la-fuite-beg