Quizoola!

Produkcija: Forced Entertainment
Avtor: Tim Etchells in Forced Entertainment


Foto: Arhiv festivala Prestopi

Izjemna improvizirana predstava, v kateri nastopajoči neizprosno postavljajo vprašanja in nanje odgovarjajo. 

Velikokrat se sliši, da gledališče ne daje odgovorov, temveč samo postavlja vprašanja. Dobro gledališče postavlja res dobra vprašanja. In za Quizoolo! se lahko reče, da postavi res veliko vprašanj. Če Chuck Norris naredi vse sklece, potem kolektiv Forced Entertainment v tej predstavi postavi vsa vprašanja. A to še ni vse. Quizoola! ne samo, da sprašuje, ona odgovarja. Filozofski, trivialni ali globoko osebni odgovori nastopajočih so izmišljeni na licu mesta, vzdušje pa se spreminja od intimnega klepeta do gostilniškega kviza in absurdnega zasliševanja. Kaj se zgodi, ko ostanete samo z vprašanji in odgovori? Quizoola!

Quizoola! je predstava v trajanju, ki jo bodo za festival skrajšali. Vse se bo zgodilo zgolj v treh urah. Tri ure čistega užitka in muke, čiste pronicljivosti in banalnosti, čistega veselja in žalosti.

Med predstavo lahko stopite ven in se vrnete, ko vam paše. In ni dvakrat za reči, da si boste na koncu zaželeli, da predstave še ne bi bilo konec. Ker – kdo bi vedel, kaj vse se lahko skriva za naslednjim pravim vprašanjem.

Forced Entertainment je skupina šestih posameznikov, ki pooseblja kolektivnost v ustvarjanju. Ustvarili so nekaj najbolj vznemirljivih in odmevnih gledaliških predstav zadnjih desetletij in veljajo za tiste, ki so na novo izumili gledališče. Njihove podstave so angažirano-politične in osebne. So tako zelo njihove, a so istočasno tako zelo vaše.

Zasedba

Idejna zasnova: Forced Entertainment
Vizualna podoba/oblikovanje svetlobe: Richard Lowdon

Nastopajo: Robin Arthur, Tim Etchells, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/quizoola