Going East

Produkcija: Those who drink tea


Foto: Julio López

»Ni poti nazaj. Ta preprosta resnica je bila vedno osrednjega pomena za moje življenje, vendar končno razumem, da tudi negibnost ni mogoča. Za vedno jo izgubiš celo takrat, ko narediš prvi korak z namenom, da se nikoli več ne vrneš.«

To delo, ki so ga navdihnili roman Maylis de Kerangal Tangeante vers l'est in dela Nicolasa Bouvierja, vabi k potovanju; da naredimo prvi korak in obenem raziščemo njegove posledice.

Dve počasi stekajoči se potovanji se bosta za prekratek trenutek križali.

Prvo sodelovanje Raphaëla Perrenouda in Yuridia Ortege na odru, Going East, predstavlja stično točko njunih uprizoritvenih praks: sodobnega plesa, talne akrobacije in cyr kolesa. Koreografija je zgrajena na »deakrobatizaciji« sodobne cirkuške točke in odprtem vprašanju: kakšne sledi pusti akrobatsko pisanje, ko se izbrišejo njegovi obrisi?

Delo so prvič predstavili v krajši verziji, namenjeni zunanjemu izvajanju (25 minut) na festivalu Rdeči revirji (Hrastnik, Slovenija) junija 2021. Predstava je bila pozneje adaptirana v več mehiških gledališčih pa tudi v lokaciji prilagojenih verzijah po Sloveniji, Hrvaški in Bolgariji.

Zasedba

Nastopata: Yuridia Ortega & Raphaël Perrenoud


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/going-east