Dan nominirancev – nagrada Slavka Gruma


Foto: Arhiv TSD

Dan nominirancev je dogodek, na katerem so že tradicionalno predstavljena nominirana besedila za nagrado Slavka Gruma. Bralne uprizoritve in dramaturške analize besedil bodo pripravili študenti AGRFT, razmislek o besedilih pa bodo prispevali nominirani avtorji in avtorice: Katarina Morano (Kako je padlo drevo), Anja Novak Anjuta (Tekst telesa), Nina Kuclar Stikovič (deklici), Rok Vilčnik - rokgre (Meja) in Matjaž Zupančič (Te igre bo konec). Pogovor z nominiranci bosta vodila Brina Jenček in Gašper Troha. Dogodek bo pomembno sooblikovalo tudi občinstvo, ki bo s sodelujočimi lahko delilo svoje videnje besedil.

Festivalski (popol)dan je v celoti namenjen najboljšim besedilom nove slovenske dramatike, namen dogodka pa je predstaviti avtorice in avtorje ter ustvarjati prostor za dialoško preizpraševanje stanja izvirne dramatike v slovenskem gledališkem prostoru, njenega uprizarjanja, interpretacije in razvoja.

Dan nominirancev je postal prepoznavna platforma, ki pomaga privzgajati zavest o pomembnosti (in aktualnosti) nove dramatike.


Vir: http://veza.sigledal.org/dogodek/dan-nominirancev-nagrada-slavka-gruma-e