Diskolektiv: Druge kože

Modna revija.


Foto: Giovanni Croce

Dotik je oder. Ples na tem odru oblačilo. Druge kože so modna revija tovrstnih oblačil. Gleda se jo z dotikom.

Dotik je oder. Če je prostor dotika prostor odra, kakšen je ples na takem odru, kako se ga koreografira in kako se ga gleda, doživlja? Odgovor poznamo: preko dotika. Nimamo pa še izkušnje tega vedenja. Druge kože nudijo možnost za tako izkušnjo.

Ples je obleka. Obleka naredi človeka. Je prva druga koža telesa. Je zaščita, maska in skrivalnica hkrati. Obleka da novo obliko telesu. Kaj vse se še da obleči poleg obleke? Drugo telo, zrak, prostor, karkoli domišljija dovoli. In čemu vse sem obleka? Odgovor je v plesu. Ta je prvi, ki ga oblečemo v Drugih kožah.

Druge kože so modna revija kolekcij oblek, ki so ples na odru, ki je v dotiku. Povorka dotikov. Kaj vse je še dotik? To vprašanje postavlja drugo: kaj vse je še oder? Odgovori se sprehajajo po modna brvi, ki se razteza preko oseb, materialov, pojmov, objektov, subjektov, injektov, abjektov, prostorov, časa, pa kar celega sveta. Nič manj. Nič več. Ravno prav.

***

Koreografija: Oblačila
Oblikovanje oblačil, uprizarjanje, sokoreografija, scenografija, kostumografija, oblikovanje luči, zvok in kar je še tega, v sodelovanju z M, Barbaro Novak, Ksenijo Demič in DISKOlektivom
Produkcija: idto.upri.se
DISKOprodukcija: Svet

Druge kože nastajajo v sodelovanju z društvom Škuc (Ljubljana), zavodom Bunker (Ljubljana), društvom Krog (Celje), Rareco (Albanella), L’Ex Asilo Filangieri (Neapelj), Performing Arts Research Centre (Firence).


Vir: http://veza.sigledal.org/dogodek/diskolektiv-druge-koze-e