kaj bo iz tega nastalo?

Produkcija: Gledališče Glej
Avtor: MénTrga


Foto: Arhiv Gledališče Glej

Študentska avtorska predstava.

Predstava je šopek. Šopek različnih, na prvi pogled nepovezanih zamisli, konceptov in zgodb. Posamezne rože v šopku v predstavi s pomočjo atmosfere in različnih načinov odrskega izražanja predstavijo ideje, ki jih je potrebno videti, zanimivo pomisliti nanje, usmeriti pogled na njih v drugačni luči in jim postaviti provokativna vprašanja.

Na oder se postavljajo pomembne stvari, zgodbe, ki morajo biti slišane, zgodbe, ki morajo navdihniti. Gledališče naj bo ogledalu družbi.

Družbi? Mislite kaosu, ki ga hočemo ožigosati za kulturo in za človeštvo?

Kaj je za fragmentiran kolektiv dovolj pomembno, dovolj udarno, dovolj nujno – da bo smelo živeti na odru? Če se nas ne strinja 7, kako se nas bo 7 milijard?

Če so vse stvari pomembne, ni več nič pomembno.

Zasedba

Mentor: Vid Klemenc

Nastopajo: MénTrga / Ota Breza, Enja Zobarič, Eva Karolina Soršak, Jerica Smrečnik, Špela Polak, Tristan Dragan in Zala Gazvoda

O skupini: méntrga -e ž (ẹ́) etn. miza s koritom za mesenje: presejati moko v mentrgo; sedel je na klop zraven mentrge (lahko se izgovori tudi mèn trga- vulg. pog.). Pod okriljem (so)parnika Vida Klemenca (in njegovega asistenta VejPa) se je 7-članski kolektiv spustil v proces raziskovanja. Skupina sedmih, kot organizem vzhaja in nastaja. Se prebuja v raziskovanje lastnega umetniška izraza. Kot dete se privaja na slepečo svetlobo tega sveta. Kot otrok kriči, da bi našla svoje mnenje. In da bi to mnenje kdo poslušal, celo slišal, se masa testa razleze čez rob mize. Skupina (pre)kipi od nuje po rojstvu nečesa novega. V pomladi če zbuhteti. Porod še nikoli ni bil tako dolg.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/kaj-bo-iz-tega-nastalo