Bobri

Ljubljana, 25. 03. 2023 - 15. 04. 2023

15. edicija Ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje na temo: Drugi in jaz.


Že petnajsto leto zapored bo v Ljubljani potekal festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, tudi letos bo to spomladi.

Program festivala se bo vil okoli teme Drugi in jaz. Dogodki (gledališke, filmske, plesne, pripovedovalske, glasbene prireditve, radijske igre, delavnice in vodstva, ter druge dejavnosti), ki bodo sestavljali program, bodo na različne načine spregovorili in spodbudili premislek o tovarištvu, sodelovanju, pravičnosti, odgovornosti, povezovanju (tudi medgeneracijskem), pa skrbi za druge, skupnost in prostor, v katerem živimo. Otroci in mladi bodo z različnimi akcijami dejavno posegali v javno mestno življenje. Bobri bodo tudi tokrat odšli na potep in obiskali Domžale.

Program je sestavljen tako iz prireditev, ki si jih je že moč ogledati na rednem programu gledališč oziroma kinodvoran, kakor tudi iz številnih novosti. Z mislijo na festival in njegovo temo so zasnovali tudi številne delavnice, vodstva in druge dejavnosti. Na letošnjem festivalu bo šestdeset producentov pripravilo sto šestdeset dogodkov, ki se jih bo lahko udeležilo več tisoč obiskovalcev. Odvijali se bodo na petdesetih prizoriščih.

Novost letošnjega programa je tudi predvajanje in skupno poslušanje radijskih iger. Te so del Festivala radijske igre za dojenčke in malčke, ki bo potekal med 26. in 28. marcem in nastaja v okviru mednarodnega projekta B-AIR, ob 60 letnici 3. programa Radia Slovenija – Programa Ars. Program zadnjega festivalskega dne, 28. marca, ki bo potekal v Stari mestni elektrarni, bo hkrati del Bobrov. Načrtovano je skupno poslušanje zvočnih del v javnem prostoru in sprehod ob poslušanju radijskih iger (za vrtce, otroke nižjih razredov osnovnih šol, pa tudi za družine z otroki). V okviru strokovnega in izobraževalnega programa bodo izvedli pogovore, okroglo mizo in zvočne delavnice na temo radijskih iger in pomembnosti poslušanja.


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/bobri-f-6