37. recital Prešernove poezije ob slovenskem kulturnem prazniku


Foto: Arhiv ZDUS

Članice in člani Združenja dramskih umetnikov Slovenije - igralke in igralci iz vseh slovenskih poklicnih gledaliških hiš, samostojni ustvarjalci na področju kulture in študentje dramske igre na AGRFT – bodo 8. februarja s pričetkom točno opoldne na ljubljanskem Prešernovem trgu s poezijo počastili slovenski kulturni praznik.

S svojimi interpretacijami našega nikoli dokončno razkritega pesnika se bodo predstavili članice in člani našega stanovskega združenja. Med nastopajočimi igralci bodo tudi naši vrhunski dramski umetniki ovenčani z najvišjimi državnimi in občinskimi priznanji.

Recital se bo tudi letos pričel z nepogrešljivo Prešernovo Zdravljico. Dramski umetniki pa bodo recitirali pesmi Franceta Prešerna ob vsakem vremenu. Vzporedno z ljubljanskim, bo potekal recital tudi v Novi Gorici in Mariboru.

Pesmi Franceta Prešerna in slovenske gledališke umetnike bo moč slišati tudi preko valov 3. programa nacionalnega radia. Radio Slovenija – Programa Ars, ki se nam bo pridružil ob 12h. Recital se bo lahko spremljal tudi preko spletnih strani nacionalne Radiotelevizije, pred Prešernovo rojstno hišo v Vrbi in po mestnem ozvočenju v Stari Ljubljani in Celju.


Vir: http://veza.sigledal.org/dogodek/37-recital-presernove-poezije-ob-slovenskem-kulturnem-prazniku-e