Tri kepice prometa

Produkcija: Miškino gledališče
Avtor: Miša Gerič Špacapan, Urška Raščan
Režija: Miša Gerič Špacapan, Urška Raščan


Foto: Pixabay

Iskriva zgodba se odvija na križišču A1, kjer gospod Semafor usmerja promet in skrbi za varnost malčkov. Na njegovem križišču se po nerodnosti znajde tudi Perko, neveden pingvinček iz južnega pola. Želi se vrniti nazaj domov, a žal ne pozna prometnih predpisov in pravil obnašanja v prometu. Na pomoč mu priskočijo otroci. Preko zabavne in poučne pesmice se Perko nauči, kaj imajo skupnega sladoled in semaforjeve lučke, otroci pa mu pokažejo še pravilno uporabo kolesarske čelade, kresničke in odsevnika. Z njihovo pomočjo se varno vrne nazaj domov in obljubi, da jim bo pisal. Razglednico iz južnega pola dostavi zabavni poštar Kuvertnik, ki tudi sam večkrat pozabi na pravila obnašanja v prometu.

Predstava je polna glasbe in besednih iger, ki navdušijo majhne in velike. Zgodbica o Perku in gospodu Semaforju je odlična popotnica za varno pot v šolo ali vrtec, saj otroci na najbolj zabaven način spoznajo predpise, nevarnosti in pravila obnašanja v prometu.

Avtorski songi, scenografija in dovršena igra glavnih junakov so prirejeni tako, da otroci poučno vsebino takoj dojamejo, se ob tem zelo zabavajo in sodelujejo. »Resna tema« ločevanje smeti naenkrat postane zelo zabavna. Obljubljajo, da bo po ogledu predstave prav vsak vedel, v kateri koš spada katera smet.

Zasedba

 

Nastopajo: Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan in Luka Slavic

Priporočena starost: 3+


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/tri-kepice-prometa