Drugajanje

Maribor, 28. 11. 2022 - 30. 11. 2022 Ptuj, 28. 11. 2022 - 30. 11. 2022 Nova Gorica, 28. 11. 2022 - 30. 11. 2022

21. festival sodobne uprizoritvene umetnosti v organizaciji Zavoda Bunker v sodelovanju z ll. gimnazijo Maribor


Festival Drugajanje je leta 2002 nastal kot sodelovanje II. gimnazije Maribor in Bunkerja. Ime festivala – Drugajanje – je izpeljava iz imena gimnazije, hkrati pa namiguje na drugost: na drugo gledališče, na drugi ples, na druge formate, na drugo občinstvo … Napeljuje pa tudi na druženje, dogajanje, rajanje, in čeprav takrat tega še nismo vedeli niti slutili – trajanje!
Drugajanje je doživelo nekaj sprememb, a je vedno ostalo zvesto povezavi z mladim občinstvom, mednarodni in domači sodobni uprizoritveni umetnosti ter Mariboru. Po dvajsetih izvedbah se enaindvajseto Drugajanje iz Maribora širi še v Novo Gorico in na Ptuj. Sidrišči v obeh »novih« mestih sta prav tako srednji šoli, gimnaziji, uspešen format si želimo v prihodnjih letih razširiti po vsej Sloveniji.

Enaindvajseto Drugajanje v Maribor, Novo Gorico in na Ptuj prinaša sodobne uprizoritvene predstave – sveže formate, aktualne vsebine ter letos tudi vrsto delavnic, ki nagovarjajo predvsem dijake umetniških gimnazij ter jih poskušajo vključiti v kratke skupne umetniške procese.

Vabljeni na Drugajanje – nastalo je v drugih časih, a je vsako leto drugačno in za druge – vedno nove generacije in hkrati za vse generacije!

- Alma R. Selimović

Program in izvršna produkcija: Alma R. Selimović
Programski svetovalci: Mojca Jug, Lea Kukovičič, Ivan Lorenčič
Producentke: Ajda Koloini, Špela Kopitar, Anja Vrhovšek
Odnosi z javnostmi: Tamara Bračič Vidmar
Tehnični direktor: Igor Remeta
Tehnična koordinatorja: Andrej Petrovčič, Sani Smajić
Tehniki: Duško Pušica, Vid Starman, Manca Vukelič
Lektura: Irena Androjna Mencinger
Prevod: Tadej Turnšek
Oblikovanje: Tanja Radež


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/drugajanja-f