Predelano življenje

Produkcija: Maja Dekleva Lapajne, Norbert Sven Fö
Avtor: Norbert Sven Fö, Maja Dekleva Lapajne


Foto: Bojan Matjašič

Predelano življenje je redno odrsko srečevanje Maje Dekleva Lapajne in Norberta Svena Föja, kjer raziskujeta stične točke med gledališko in plesno improvizacijo, si privoščita klovnske prijeme in uživata v muziciranju, predvsem pa na veliko predelujeta življenje. Vse skupaj poganjata tesen prijateljski odnos in strast za ustvarjanje iger. Pri vsakem srečanju se Maja in Norbert osredotočita na trenutno perečo temo in jo predelata v odrski dogodek, ki pa kot predelava življenja hkrati tudi soustvarja življenje in že odpira nova predelovalna področja.

Predelano življenje je tudi pretanjena čutna izkušnja, saj se poigrava s pogledom, zvokom, prostorom, svetlobo, dotikom in včasih zaradi bližine tudi z vonjem. Življenje je preveč čudovito, da ga ne bi doživljali na različne načine! In kletni prostori so kot nalašč za predelovanje bližine v odrski dogodek. Bodite še bliže doživetju bližine.

Maja Dekleva Lapajne je performerka in režiserka, članica Kolektiva Narobov, umetniška vodja Golega odra, članica feminističnega odrskega kolektiva Mary Shelly's Mothers, članica mednarodne gledališke zasedbe Orcas Island Project in umetniška sovodja mednarodnega projekta Along the Walk. Deluje v različnih kontekstih in medijih – gledališče, klovnovstvo, ples, radio, film, a njeno najpomembnejše področje raziskovanja, njena največja strast in frustracija, je improvizacija.

Norbert Sven Fö je član DISKOlektiva, ki raziskuje igrivost v mnogih formatih – predstava, performas, ples, igra, dogodek, koreografija, instalacija, predavanje, delavnica, publikacija itd. - in vlogah - plesalec, koreograf, klovn, pedagog, pisec, producent itd.

Zasedba

Nastopata: Norbert Sven Fö in Maja Dekleva Lapajne


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/predelano-zivljenje