Simpozij

Produkcija: EN-KNAP, Festival Hangartfest, Pesaro (Italija)
Avtor: Giovanni Leonarduzzi, Lia Claudia Latini
Koreografija: Giovanni Leonarduzzi, Lia Claudia Latini


Foto: Arhiv Moment

Delo, ki izhaja iz “Aristofanovega govora” v Platonovem Simpoziju, je potovanje znotraj partnerskega odnosa ter znotraj nas samih in našega zavedanja, namenjeno zavestnemu iskanju naše identitete.

Napetost ob fizični združitvi dveh teles, ki sta zdaj razdeljeni v večni želji po združitvi, želji, ki oživlja in premika telesi, saj odnos, čustven ali drugačen, vedno predpostavlja gibanje, izmenjavo, gibanje k drugemu in hkrati vračanje, vedno v iskanju sebe in tistega, kar je drugo od nas.

In ko ljubezen kot neposredna in globoka emanacija naše edinstvenosti, torej naše individualnosti in nedeljivosti, trči ob strah pred izgubo, torej ob krhkost našega obstoja, takrat na čustvo ljubezni pogledamo s popolno čistostjo in resnico, z razumevanjem, kako je edinstvenost našega individualnega bitja neločljivo povezana z edinstvenostjo drugega.
V tem primeru se poskus ponovne združitve, napetost v smeri popolnosti, odnos, ki ni nikoli popolnoma zadovoljen, saj se ni mogoče vrniti k “enemu telesu”, vrne v partnerski odnos in poskuša opraviti analizo in prenos para in različnih dinamik, ki se v njem razvijajo.

Zasedba

Ideja: Giovanni Leonarduzzi in Lia Claudia Latini
Dramaturg: Claudio Cadario
Oblikovalec svetlobe: Stefano Mazzanti
Asistentka oblikovalca svetlobe: Chiara Calfa
Video: Francisco Santacruz Montes, Brendan Visscher Canarie
Kostumografka: Lia Claudia Latini
Scenograf: Enzo Mologni
Obdelovalec glasbe: Maurizio Cecatto
Menedžer: Claudio Cadario

Plesalca: Giovanni Leonarduzzi, Lia Claudia Latini


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/simpozij-2