ZIZ festival

Maribor, 10. 10. 2022 - 16. 10. 2022

Dnevi mariborske alternativne gledališke produkcije


Z volitvami ZIZnamovano leto ne bi bilo pol toliko vredno pobarvank v koledarjih, če ne bi bilo ZIZ festivala – četrta inačica slalomira med bombončki in glasovnicami, s sekiro preseka štrene in koprene obljub in strategij (oz. njih manjka) ter nastavi razgaljena prsa vlažnega podzemlja in surovega gledališkega karakterja.

Vabljeni, da s svojim obiskom prispevate k razvoju lokalne neodvisne gledališke produkcije. Višja številka obiska bo pomenila boljše reference za prihajajoča leta. Z vašo pomočjo bo uspelo doseči tudi nivo sofinanciranja, kot si ga festival zasluži.
Financiranje ZIZ festivala je pomembno zaradi nadaljnjega širjenja, razvoja in spodbujanja alternativne gledališke scene v mestu in v regiji ter omogočanje decentralizirano delovanje na področju alternativne gledališke produkcije. Festival neposredno podpira delovanje ustvarjalk in ustvarjalcev festivala, producentskih hiš, kot tudi sami mariborski neinstitucionalni gledališki sceni.

“Uprizoritvene umetnosti sodijo med najbolj razvita področja mariborske kulture /… /pomemben delež k programski ponudbi pa prispevajo tudi NVO (Moment, PMM, ZIZ) in SUK. Področje vključuje tudi festivale, refleksijo, kulturno-umetnostno vzgojo, raziskovanje in področno strokovno založništvo.”

Mestna občina Maribor, UKM. (2022). Osnutek Strategije razvoja kulture v Mestni občini Maribor za obdobje 2022-2026. MOM, Maribor.

 

Vaš glas šteje!
Voli vas ZIZ.

Programska ekipa: Jan Franc Podbrežnik, Barbara Polajnar, Ankica Radivojević, Anamarija Nađ
Izvršni producentki: Barbara Polajnar, Ankica Radivojević
Odnosi z javnostmi: Anamarija Nađ
Tehnična ekipa: David Marn, Janez Šali, Goran Završnik
Festivalska ekipa: Teja Bitenc, Alja Jeršič, Timotej Kresnik
Fotografi: Žiga Auer, Anamarija Nađ, Urša Rahne
Oblikovanje: Urša Rahne


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/ziz-festival-f-3