M.A.R

Produkcija: Andrea Díaz Reboredo (Španija)
Avtor: Andrea Díaz Reboredo


Foto: Lara Padilla

Vizualni diskurz o prostoru.

Uprizoritev M.A.R je koreografija objektov, telesa in predmetov, ki jih najdemo v našem domu, in spregovori o tem, kako v resnici arhitektura preoblikuje naša življenja.

Družinska zgodba, ki je hkrati tudi tehnično-poetični razmislek o prostorih in njihovem pomenu, gradi in preoblikuje prostore, ki snujejo potovanje v pretekli, nenehno spreminjajoči se svet. Uprizoritev je domiselno, drugačno in umetniško dovršeno delo, ki temelji na raziskovanju mehanizmov spomina, interakciji z občinstvom, umirjenim ritmom glasbene podlage in spremljajočo živo glasbo violončela. Ustvarjalka gledalce povabi za družinsko mizo in jim ponudi, da se prepustijo zapeljevanju različnih pripovednih oblik in jezikov.

Andrea Díaz Reboredo je režiserka, scenografka in vizualna umetnica. Diplomirala je iz likovne umetnosti na Univerzi Complutense v Madridu, Akademiji za likovno umetnost v Firencah (Italija) in Univerzi UDLAP v Puebli (Mehika). Svoje znanje likovne umetnosti pretaplja v scensko govorico, s katero vstopa v svet gledališča, v katerem raziskuje podobo kot nosilko znanja in družbenega spomina ter ustvarja nove dialoge med delom, prostorom in gledalcem.

Zasedba

Avtorstvo: Andrea Díaz Reboredo
Svetovanje: Xavier Bobés Solá
Izdelava objektov: Andrea&Pablo Reboredo(s)
Glasba: Dani Leon

Nastopa: Andrea Díaz Reboredo

Za mladino (12+) in odrasle.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/m-a-r