Preobrazba

Produkcija: Compagnie Ipsul (Francija)
Avtor: Olivier de Sagazan
Režija: Olivier de Sagazan


Foto: Didier Carluccio

Gledališče podob.

Olivier de Sagazan, po izobrazbi biolog, se je začel ukvarjati s slikarstvom in kiparstvom z nenehno prisotno idejo o preizpraševanju organskega življenja.

Njegova strast, da bi materiji vdihnil življenje, je pripeljala do zamisli, da bi svoje telo prekril z glino in tako opazoval nastali »predmet«. Iz tega poskusa je nastal solo Preobrazba, v katerem vidimo transformacijo moškega. Na odru se rodi bitje, ujeto med človeškim in spačenim, ki pod maskami išče svojo resnično identiteto. Uprizoritev občinstvo popelje na zanimivo popotovanje v nenavadnost umetnikove duše. Je bogata vizualna izkušnja, ki daje nov pomen življenju in ponuja očarljiv, presenetljiv ter vznemirljiv pogled v alternativno samopodobo, ki je povsem brez zavor.

Olivier de Sagazan je francoski umetnik, slikar, kipar in performer. Njegovo delo se osredotoča na gradnjo plasti gline na lastnem telesu in obrazu, izničevanje lastne identitete in preobrazbo v živo skulpturo. Njegova najbolj znana predstava Preobrazba (1998) je imela več kot 300 ponovitev v 25 državah.

Zasedba

Nastopa: Olivier de Sagazan

 

Za mladino (16+) in odrasle.
Brez besed.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/preobrazba-2