Igrivi toni

Produkcija: Toihaus Theater (Avstrija)
Avtor: Toihaus Theater (Avstrija)


Foto: Mark Daniel Prohaska

Taktilna in doživljajska predstava.

S kovčkom, polnim modelirne mase, v prostor vstopita ustvarjalki. Mlado občinstvo povabita, da z dotikanjem, gnetenjem, trkanjem, pritiskanjem in čutenjem raziščejo različne pokrajine in strukture, ki jih v sebi nosi gnetljivi material.

Uprizoritev, v kateri se prepletajo elementi gledališkega, glasbenega in plesnega, ustvarjalci snujejo po principih otroške igre in z občutljivim pristopom do najmlajšega občinstva ter improvizacijskimi tehnikami ustvarijo prostor skupnega ustvarjalnega procesa, v katerem se tankočutno odpirajo krajine otroške domišljije.

Toihaus je gledališče iz Salzburga, ki ustvarja na preseku glasbenega, plesnega, dramskega in snovnega gledališča. Vsako leto ustvarijo štiri do šest novih produkcij za otroke, mladino in odrasle, v katerih se osredotočajo na iskanje novih izraznih oblik v živih umetnostih, pri čemer se trudijo slediti idejam trajnosti, na ekološki in tudi umetniški ravni. Od leta 2007 gledališče organizira festival mednarodne produkcije za najmlajše občinstvo BimBam.

Zasedba

Umetniška ekipa: Felicitas Biller, Cornelia Böhnisch, Agnes Distelberger, Katharina Frieda Meier, Katharina Schrott, Julia Schwarzbach, Yoko Yagihara

Nastopata: Agnes Distelberger, Yoko Yagihara

 

Za otroke 1-8.
Brez besed.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/igrivi-toni