Carte Blanche

Produkcija: Mihal Svironi (Izrael)
Avtor: Mihal Svironi


Foto: Alan Gerard

Vizualna intimna izpoved.

Carte Blanche je združitev vizualne, likovne in scenske umetnosti v barvit kolaž o ločitvi. S širokimi barvnimi potezami avtorica ustvarja like, ki so se odtisnili v njeno življenje. Ti oživijo v mračni paradi in napolnijo oder ter prehajajo skozi različne dimenzije, da bi povedali svojo zgodbo.

V krhkem, večgeneracijskem, humornem in poetičnem kolažu se umetnica sprašuje, kaj ostane od naše preteklosti in kaj bomo pustili za seboj. Ali je sploh mogoče biti »prazen list«? Uprizoritev, ki jo avtorica umešča v žanr t. i. slikarskega gledališča (paint-theatre), snuje vesolje poetičnega, abstraktnega in na trenutke absurdnega.

Mihal Sviron je večkrat nagrajena neodvisna gledališka ustvarjalka iz Tel Aviva, ki se je izobraževala na Mednarodni šoli za gledališče Jacquesa Lecoqa, na Sorboni in pri kultnem klovnu Ericu Bluetu. Njena dela, ki so gostovala v več kot 20 državah, združujejo gledališko umetnost z različnimi obrtmi in nenehno raziskujejo inovativne načine izražanja globokih psiholoških procesov.

Zasedba

Avtorstvo, likovna podoba: Mihal Svironi
Soavtorstvo in glasba: Johnny Tal
Lutke in rekviziti: Leonid Alisov
Dramaturgija: Miki Mevorah

Nastopa: Mihal Svironi

 

Za odrasle.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/carte-blanche-1