Sonja in Alfred

Produkcija: Teatro Gioco Vita (ITA), MAL – Maison des Arts du Léman (Thonon – Évian)
Avtor: Po motivih dela Catherine Pineur
Režija: Fabrizio Montecchi


Foto: Serena Groppelli

Senčna predstava.

Senčna uprizoritev Sonja in Alfred je zgodba o smešnem in nenavadnem ptiču, ki nima več doma: išče prenočišče, a ga vsi zavračajo, dokler ne spozna Sonje, ki nikoli ne zapusti svoje hiše globoko v gozdu.

Senčne figure na belem platnu z osnovnimi potezami in ganljivo treznostjo odpirajo velike življenjske teme in preizprašujejo, kaj vse se lahko rodi iz preprostega dejanja prijaznosti. Preprosta, a sugestivna uprizoritev čutno spregovori o tem, kaj se zgodi, ko doživiš izključenost in osamljenost; o toplem občutku, ko najdeš nov dom ali prijatelja; o občutku, ko najdeš pogum, da se zaradi nekoga drugega soočiš z izkušnjo neznanega.

Gledališče Gioco Vita, ustanovljeno leta 1971, je specializirano v žanru senčnega lutkarstva in je v svoji dolgi zgodovini sodelovalo s prestižnimi gledališkimi, lutkovnimi in opernimi hišami. Njihova vizija se osredotoča na odpiranje novih produkcijskih obzorij umetnosti za otroke. S svojimi predstavami so gostovali v ZDA, Braziliji, Mehiki, Kanadi, na Japonskem, Kitajskem, v Izraelu, na Tajvanu, v Turčiji in po vsej Evropi.

Zasedba

Adaptacija: Enrica Carini, Fabrizio Montecchi
Scenografija: Fabrizio Montecchi
Režijska asistenca: Tiziano Ferrari
Lutke: Nicoletta Garioni, Federica Ferrari (po risbah Catherine Pineur)
Glasba: Paolo Codognola
Kostumografija: Tania Fedeli
Oblikovanje svetlobe: Anna Adorno

Nastopata: Deniz Azhar Azari, Tiziano Ferrari

 

Za otroke 4+. 


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/sonja-in-alfred