Prosto - Stoječi

Produkcija: Marlies Pucher
Avtor: Liquid Loft


Foto: Arhiv Flota

Prosto-stoječi so v javnem prostoru postavljene koreografske miniature, izvorno ustvarjene za uprizarjanje v muzejih v odnosu do urbane arhitekture. Vsaka posamezna plesna interpretacija je zasnovana na specifični glasbi, jeziku ali zvočni kompoziciji. S pomočjo vsestranske in prilagodljive metode ustvarjanja z zvokom, ki jo je skupina Liquid Loft razvila skozi leta, nastopajoči v urbanih prostorih ustvarijo impresivne solo predstave. Utopični liki skupine Liquid Loft, ki jih navdihujejo revolucionarne umetnosti oblike, linije in perspektive, se pojavljajo iz navidezne praznine. V obdobju odtujenosti slavijo telesnost, istočasno pa se dosledno izogibajo dekorativnosti. Jezikovni manierizmi so secirani z užitkom, neizrekljivo je predstavljeno brez zavor.

Koreografska kompozicija Prostostoječi je sestavljena iz niza hkratno izvajanih solov, ki se v določeni točki predstave uskladijo in zlijejo v impresivno večzvočnost. Dramaturgija Prosto-stoječih je zgrajena na gledalčevih lastnih asociacijah, obdajajoči arhitekturi, smeri premikanja gledalcev in njihovega izbora zaporedja prizorov.

Zasedba

Ples, koreografija: Luke Baio, Stephanie Cumming, Dong Uk Kim, Katharina Meves, Dante Murillo, Anna Maria Nowak, Hannah Timbrell
Umetniško vodstvo, koreografija: Chris Haring
Koreografska asistenca: Stephanie Cumming
Kompozicija, zvok: Andreas Berger
Lučno oblikovanje, scenografija: Thomas Jelinek
Teorija, besedila: Stefan Grissemann
Inspicient: Roman Harrer Foto
Video dokumentacija: Michael Loizenbauer


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/samo-stojeci