Lov-sreče-lov-sreče-lov

Produkcija: Zavod 0.1, Plesni teater Ljubljana
Avtor: Jernej Bizjak
Koreografija: Jernej Bizjak


Foto: Gregor Gobec

Interaktivna gibalna predstava za otroke.

Gibalna predstava raziskuje odnosnost med telesom in emocijami, pri čemer se osredotoča na dojemanje individualne in kolektivne sreče ter njuno reprezentacijo in izkušnjo v fizičnem telesu.

Na velikem napihljivem gradu bodo skupaj z gledalci »lovili srečo«, včasih pa bo »sreča lovila nas«.

Originalni format work-formance se prične z gibalno delavnico in se brez premora nadaljuje v performativ, kjer mladi postanejo protagonisti gibalne akcije.

Jernej Bizjak je plesalec, koreograf, pedagog in producent, ki je leta 2011 uspešno zaključil študij na plesni akademiji CODARTS v Rotterdamu. Leta 2010 se je pridružil plesnemu ansamblu IT Dansa v Barceloni, leta 2012 je plesno pot nadaljeval v Københavnu kot član plesnega gledališča Danish Dance Theatre. Od 2015 kot svobodnjak sodeluje v številnih projektih in produkcijah: Korzo, Fors Works, Zavod 0.1, Helsingborgs Stadsteater, Andersson Dance, Kjara Dance Project, Royal Swedish Opera, Dansehallerne, Bora Bora, Muovi-FabioLiberti, Skånes Dansteater itd. Od 2018 je predavatelj na Višji baletni šoli v Ljubljani (KGBL) ter gostujoči predavatelj na Akademiji za ples (Alma Mater). Je član umetniškega kolektiva Zavod 0.1 in soustanovitelj ter predsednik Društva umetnosti in kulture 47.

Za malo starejše otroke in odrasle je predstava Lov-sreče-lov-sreče-lov raziskovala, kaj lahko že preprosti gibi naredijo na duševno stanje. Trije plesalci se prikažejo v gubah tega, kar bo kmalu postalo ogromen bel napihljiv grad. Občinstvo je vabljeno, da skačejo skupaj s plesalci. Zabavno delo, ki lahko vzame dih, produkcija Zavoda 0.1.

Zasedba

Dramaturginja: Sara Živkovič Kranjc
Glasba: Matija Strniša
Besedilo in pripovedovanje: Nina Ivanišin
Alternacija: Alja Lacković
Koreografska asistenca: Fabio Liberti
Kostumografinja: Tanja Pađan / Kiss the Future
Oblikovanje svetlobe: Janko Oven
Vizualno oblikovanje: Ajda Tomazin

Nastopajo: Anamaria Bagarić, Petra Peček, Jernej Bizjak

Priporočena starost: 3+ 


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/lov-srece-lov-srece-lov