Vse vključeno

Produkcija: CAMPO, Frascati Producties (NL), Schauspiel Leipzig, SPIELART festival, Münchner Kammerspiele
Avtor: Julian Hetzel | CAMPO
Režija: Julian Hetzel


Foto: Helena Verheye

»All inclusive« (vse vključeno) je izraz, ki se najpogosteje uporablja v povezavi s počitnicami v luksuznih hotelih in z marketinškimi triki. Predstava Vse vključeno ni oddih v luksuznem hotelu, razkriva pa marketinške trike in postavlja ključna vprašanja o načinih, na katere se umetniški trg okoristi z empatijo in podobami vojne.

Nemški režiser in umetnik Julian Hetzel, čigar dela imajo politično razsežnost in dokumentarni pristop, na oder postavi galerijo Escape. Umetniška dela v njej so v celoti izdelana iz več kilogramov ruševin s sirskega območja, kjer so potekali spopadi. Vodeni ogled razstave sodobne umetnosti, ki ga kustosinja izvede za osebe z migrantsko zgodovino, ki izvirajo z Bližnjega vzhoda, voajersko občinstvo sooči s samim seboj.

V vlogi voajerja občinstvo nenehno polni prazne prostore z narativi eksploatacije, ki jih poznamo, in poskuša osmisliti etični trk, ki mu je priča na odru. Vse vključeno je »tour de force« paradoksalnosti resničnosti, ki jo živimo. Predstava je vključujoča za vse, za tiste z denarjem in tiste brez njega, za tiste s privilegiji in tiste brez njih. Kritika sistema umetnosti in samokritika sodobnih umetnikov.

Zasedba

Dramaturgija: Miguel Angel Melgares
Artistic advice: Sodja Lotker
Kostumografija: Anne-Catherine Kunz
Asistentka produkcije: Sabine Mangeleer
Lokalni producentki: Barbara Zonta, Zana Fabjan Blažič
Tehnična ekipa: Korneel Coessens, Piet Depoortere

Nastopajo: Kristien de Proost, Edoardo Ripani, Geert Belpaeme & lokalni gostje


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/vse-vkljuceno