Poletni lutkovni pristan

Maribor, 06. 08. 2022 - 31. 08. 2022

33. mednarodni lutkovni festival


Lutkovno gledališče Maribor prireja že 33. Poletni lutkovni pristan, mednarodni lutkovni festival z najdaljšo tradicijo.

Na festivalu sodelujejo priznani slovenski lutkovni ustvarjalci in gostje s Slovaške, Francije, Češke … Tudi letos so se povezali s številnimi organizacijami v mestu in organizirali predstave na Art kampu v Mestnem parku, pred Umetnostno galerijo Maribor in na odru GT 22.

Zadnji teden festivala je organizirana petdnevna ustvarjalna delavnica, ki jo bo letos vodila Monika Pocrnjić, ustvarjalka na področju intermedijske umetnosti.

Od leta 1990 Lutkovno gledališče Maribor organizira mednarodni festival Poletni lutkovni pristan, ki ostaja stalnica poletnega dogajanja v mestu. Meseca avgusta vsako leto si odličen program ogleda več tisoč obiskovalcev. V prvi vrsti seveda ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke, pa tudi predstave za odrasle, delavnice, razstave, instalacije in druge spremljevalne dogodke. S podporo Mestne občine Maribor tako mariborski lutkarji vsako leto privabijo najboljše, kar ponuja lutkovni svet. Od jubilejnega 30. Poletnega lutkovnega pristana prejme najboljša predstava po izboru otroške žirije nagrado zlata žirafa.


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/poletni-lutkovni-pristan-f-6