Povodni mož

Produkcija: Festival Ljubljana, Povodni mož
Režija: Sara Lucu
Koreografija: Željko Božič & Maša Kagao Knez


Foto: Arhiv Festival Ljubljana

Pop-rock muzikal.

»Kdo komu je sledil? Kdo koga v ‘lajf’ spustil?« Napeta zgodba sodobnega pop-rock muzikala Povodni mož, za katerega je glasbo ustvarila ena najbolj produktivnih glasbenic na Slovenskem, Neža Buh – Neisha, spremlja Urško (Sara Briški Cirman – Raiven), mlado in priljubljeno dekle, radovedno “vplivnico v nastajanju”, ki pa ni zadovoljna s svojim trenutnim življenjem. Na družbenih omrežjih sicer dosega celotno Ljubljano, a želi si doseči več. V želji po napredku se udeleži zasebnega dogodka, ki ga prireja karizmatičen in uspešen sodoben poslovni guru – Povodni mož (Jure Kopušar). Urški prodaja visokoleteče sanje, a dekle kmalu ugotovi, da v njegovem svetu ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled. In kaj zdaj?

Celostno zastavljen projekt, navdihnjen s tradicijo, a trdno zasidran v 21. stoletju in aktualen kot še nikoli, je nastal v jedru ustvarjalne ekipe producentke Vesne Starina, avtorja besedila Ambroža Kvartiča, režiserke Sare Lucu ter dramaturga Miša Mićića. Podprt je z novodobnimi scenskimi vizualijami ter na duhovit način ozavešča in nagovarja slehernega posameznika k razmisleku o uporabi in vplivu družbenih omrežij. Poleg tega se od drugih razlikuje po okoljevarstvenem nazoru, saj bodo vsi kostumi Dominike Monte narejeni iz predelanega materiala. Pričakujte nepričakovano!

Zasedba

Avtorica glasbe: Neisha
Besedilo: Ambrož Kvartič
Dramaturg in asistent režije: Mišo Mićić
Producentka: Vesna Starina
Kostumografinja in oblikovanje maske: Dominika Monte
Scenograf: Darjan Mihajlović Cerar
Vodji predstave: Lenka Kombia, Nino Budimirović
Oblikovalec luči: David Andrej Francky
Oblikovalki videa: BEAM TEAM (Stella Ivšek, Anja Romih)
Oblikovalec zvoka: Marko Turel
Koordinatorka stikov z javnostjo in digitalne prisotnosti: Katjuša Štingl

Nastopajo:

Povodni mož – Jure Kopušar
Urška  Sara Briški Cirman - Raiven
Profesionalec – Jose
Profesionalka – Maša Tiselj
Natakar – Luka Markus
Prijateljica – Tanja Pečenko
Maskerka – Anja Strajnar

Zbor:

Anka Eržen, Jan Marolt, Kaja Gabrovšek, Kaja Jordan, Katja Štern, Lara Božič, Miha Furlan, Neža Kirn, Nina Slavec, Sara Gorše, Sara Košak, Špela Škofič, Tanita Rose, Tanja Srednik, Vesna Potokar, Žiga Bunič

Glasbeniki:

Vid Žgajner, Miha Koren, Luka Ivanovič, Marko Churnchetz


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/povodni-moz-pop-rock-muzikal