Tebi

Produkcija: EN-KNAP
Avtor: Tjaša Bucik, Patricija Crnkovič
Koreografija: Tjaša Bucik, Patricija Crnkovič


Foto: Adrian Braatz

Plesna predstava na VR očalih.

Plesna predstava Tebi vabi gledalca na popotovanje skozi človekovo notranjost. Obiskovalec spozna sprva nezavedna stanja izvajalcev, ki jih predstavljajo notranji konflikti in razrešitev le- teh skozi obstoj. Ob prepletanju različnih vtisov, ki jih ustvari vstopanje v posamezne prostore, se predstava dotika tako osebnih dilem in strahov, kot moči posameznika in s tem oriše celovitost njegovega bitja.

V predstavi se pojavljajo motivi izmenjevanja trenutnega prostora in časa z idealističnim, ki človeka postavi pred spoznanje druge realnosti. Potovanje po prostorih sovpada z doživljanjem in razumevanjem svobode bivanja posameznika. V svetu, v katerega je povabljen gledalec se tri individualne osebnosti prelivajo v eno homogeno zavest.

Projekt Oder360, ki so ga v Zavodu EN-KNAP začeli razvijati v času zaprtja gledališč pomeni vzpostavitev novega tipa produkcije predstav v 360° okolju in predstavitev v obliki družabnega dogodka - vodenega ogleda predstav z VR očali. Ob vsaki ponovitvi predstave sledi tudi kratka predstavitev tehnologije in njenih značilnosti, ter pogovorov z idejnim vodjem projekta Iztokom Kovačem in avtorji.

Izkušnja ogleda predstave v 360° okolju ponuja gledalcu perspektivo pogleda iz središča odra in tako razbija klasično gledališko formo, kjer je pogled usmerjen zgolj preko četrte odrske stene. Smer pogleda brez varnega zavetja okvirja proscenija, ekrana ali platna, postane v 360° okolju izbira posameznika.

Zasedba

Soavtor in izvajalec: Klemen Kovačič
Avtor glasbe: August Adrian Braatz
Avtorji besedil: Maja Gal Štromar, Tebi iz pesniške zbirke Boginja z zamudo; Katja Perat, Ljubezen iz zbirke Davek na dodano vrednost; Barbara Korun, Pridem takoj
Režija VR videa: August Adrian Braatz

Nastopata: Tjaša Bucik in Patricija Crnkovič

Ustvarjalci projekta Oder360:
Vodja projekta: Iztok Kovač
Kamera in montaža: Andrej Lamut
Tehnični koordinator projekta Oder360: Omar Ismail
Snemanje in obdelava zvoka: Studio 100
Pomoč in svetovanje pri uporabi VR tehnologije: Marko Cafnik & Multiversum
Prilagoditev svetlobe: tehnična ekipa CK Španski borci
Izvršna produkcija: Katja Gabrijelčič, Goran Pakozdi


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/tebi1