Jump Cut

Akrobatska predstava.


Par v udobju svoje dnevne sobe živi nekonvencionalno življenje, potem pa ga prekinejo pomembne novice in zamajejo njuno zamisel o tem, kaj resnično pomeni živeti skupaj.

Jumb Cut ni le cirkuška predstava, je kinematografska izkušnja, zgrajena okrog scenarija in inovativne scenografije, je akrobatski pas de deux. Duet fluidno prehaja iz ene cirkuške tehnike v drugo in pripoveduje intimno zgodbo, polno nepričakovanih preobratov. Jump Cut je potovanje skozi prostor in čas, potovanje, med katerim par išče vrednote v majhnih življenjskih radostih in poetičnost v tragičnih življenjskih dogodkih.

Predstava pri gledalcih zbuja vtis, da sanjamo, medtem ko smo budni, primerna je za vse starosti in vsakršno domišljijo. 

Avtorja sta navdih zanjo našla v resničnosti, saj sta Summer in Raphael par tudi v zasebnem življenju. Summer je odraščala v ZDA, kjer se je, preden je stopila na cirkuške odre, profesionalno ukvarjala z gimnastiko, Raphael pa je diplomirani akrobat. Spoznala sta se v cirkusu in profesionalna pot ju je vodila preko gledaliških ulic, trgov, vse do velikih odrov, kakršen je Cirque du Soleil. Double Take – Cinematic Circus sta ustanovila leta 2016 in se povsem predala ustvarjanju sebi lastne cirkuške in filmske umetnosti.


Vir: http://veza.sigledal.org/dogodek/jump-cut-e