Sanje uličarjev

Produkcija: Zavod Bufeto, Globus Hystericus (SLO/USA/UKR), KDPM Street Theatre Company
Avtor: Justin Durel in Alenka Marinič
Režija: Justin Durel, Alenka Marinič


Foto: Špela Škulj

Predstava z larvalnimi maskami.

Če obiščete park, ko se dan začne prevešati v večer, lahko naletite na najbolj skrivnostne sprehajalce. Ti ga ob somraku napolnijo s svojimi zanimivi pojavami, spomini in željami. Če ostanete do teme, se lahko prepustite prepletu njihovih življenj in se potopite v njihov notranji svet, njihove strahove, sanje in upe.

Sanje uličarjev so poetična gledališka intervencija za javne parke in njihove obiskovalce. Za parke, v katerih cvetijo rože, ki jih poleti nabirajo okoliški prebivalci in iz njih delajo šopke. Za parke, ki nekaterim pomenijo le bližnjico do doma, drugim pa prijeten kraj za opoldanska srečanja. Za parke, v katerih si zaljubljenci na uho šepetajo sladke obljube, in parke, v katerih se zbirajo starejši in se na klopcah pogovarjajo o svojih tegobah. Za parke, ki so videli vse to in še več ...

Sanje uličarjev so varietejska predstava z larvalnimi maskami. Gre za preproste polne gledališke maske, ki prinašajo svojevrstno sanjsko estetiko. Ta se v uprizoritvi združi z romantičnim pogledom na ulično umetnost. Sanje uličarjev so tako poklon uličnim umetnikom, uličnemu gledališču in javnim prostorom, saj se je naš odnos do njih v zadnjih dveh letih zaradi pandemije močno spremenil.

Zasedba

Avtorstvo: Justin Durel in Alenka Marinič
Maske: Justin Durel
Kostumografija in scenografija: Katarina Zalar
Fotografija: Špela Škulj

Nastopajo: Anja Bezlova, Luka Piletič, Andrej Tomše, Manca Uršič in Alenka Marinič/Justin Durel


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/sanje-ulicarjev