Coven – kongres čarovnic

Produkcija: Moment, JSKD Maribor , KD Svoboda osvobaja


Foto: Arhiv Glej

Beseda posilstvo. Ali je posilstvo nujno nek spolni akt brez privolitve ali kaj več/ manj? Spraševali smo se o posilstvu. Ali sem bil/a kdaj posiljen/a? Kako ga (ne) razumemo?

Posilstvo kot nekaj, kar ni v skladu z bistvenimi značilnostmi nečesa, ter posilstvo kot sila; tako telesna kot ideološko podkrepljena, skratka močnejši, večinski pritisk,

… whatever

In upor proti njej. !UPOR! Upor proti sili. Tak upor je osnovna pravica in pravica je “edini svetilnik, ki naj orientira razbito ladjo človeštva iz divjih valov nasilij, krivic in obupov” – Srečko Kosovel.

Vendar kje je pravica v taki družbi, skupnosti? Družbi, katere obrambni mehanizem je čim hitrejši postopek eliminacije posiljenih posameznikov. Ko se žrtev oglasi, se jo pošlje na grmado. In potem začnejo čarovnice plesat. Plešejo in čeprav je peklenski ogenj že v njih samih, ne odnehajo in plešejo, dokler ne zgorijo. In v bistvu so že ves čas vedele, da se bo vse zgodilo v prav tem vrstnem redu.

/Čarovnice zaploskajo/

Zasedba

Avtorji: Maja Ferlič, Marko Rafolt, Katarina Kolar, Jerica Smrečnik, Katja Kores, Mateja Fištravec, Petja Golec Horvat
Mentorja: Petja Labovič, Luka Ostrež

Nastopajo: Maja Ferlič, Marko Rafolt, Katarina Kolar, Jerica Smrečnik, Katja Kores, Mateja Fištravec, Petja Golec Horvat


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/coven-kongres-carovnic