INDRADHANUSH - Indijska mavrica

Produkcija: Terence Lewis
Avtor: Terence Lewis Mahrukh Dumasia


Foto: Arhiv Center kulture Španski borci

Paara-dox sestavlja ekipa mednarodno gostujočih plesalcev zelo cenjene plesne skupine sodobnega plesa Terencea Lewisa TLCDC (Terence Lewis Contemporary Dance Company) z 22-letnimi izkušnjami. V Slovenijo prihajajo iz osrčja Mumbaja, da bodo v plesni predstavi INDRADHANUSH ali Indijska mavrica naslikali indijsko mavrico na slovenskem nebu.

Inradhanush v slovenskem prevodu iz hindija pomeni "mavrica". V predstavi bo skupina plast za plastjo razkrivala bistvo indijske raznolikosti.

Mavrica je redek pojav, a ko se pojavi, nebo okrasi na neponovljiv način. Tako Indija, kot mavrica, poskuša svetu prinesti nekaj redkega, edinstveno mešanico sedmih primarnih elementov, ki predstavljajo indijsko blagovno znamko: ljubezen, čutnost, misticizem, kjer ostajamo zakoreninjeni v kulturi in tradiciji, a z razvejanostjo skušamo zajeti sodobni svet, ki je zibelka bogate raznolikosti in kjer se vse ovije v barve in živahnost. Na odru oživi umetniška interpretacija teh sedmih elementov, kot sedem barv mavrice (indradhanush), ki so ločene vsaka zase, a se hkrati tudi lepo prelivajo ena v drugo.

Hibridna predstava predstavlja zanimiv preplet različnih plesnih slogov - od sodobne predstavitve, ki daje agilnost, fleksibilnost in izjemno fizično spretnost, do utrinkov indijske klasične graciozne oblike plesa, kot je Kathak, da nato preide v polno moč enega najbolj trendovskih na svetu – bollywoodskega plesa – ki se izraža kot pravi talilni lonec globalnih vplivov.

Predstava vsebuje tako niz krajših stavkov pesniških besedil kot tudi privlačno koreografsko vizualno vsebino in interakcijo, ki prinaša osebno povezavo z občinstvom.

Od globin do lahkotnosti - plast Indije se najde za vsakogar.

Od kraljeve modre in zelene, do bollywoodske vijolične barve, doživite tudi strastnost rdeče, globino uma modrine, združitev svetlo rumenega in oranžnega veselja in smeha. Torej, odeti v svoje najprešernejše barve ne zamudite predstave v Sloveniji.
Pridite... da skupaj naslikamo Indradhanush, indijsko mavrico.

Zasedba

Avtorji: Terence Lewis Mahrukh Dumasia


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/indradhanush-indijska-mavrica