Afrofonija

Produkcija: Studio XXV

Plesno-glasbeni spektakel.


Foto: Urška Boljkovac

Ob 10. obletnici delovanja afriške plesno-glasbene zasedbe, ki deluje pod vodstvom priznane koreografinje Maše Kagao Knez, se obeta večer, navdahnjen z bogato plesno in glasbeno tradicijo zahodne Afrike. Poliritmija zahodnoafriških ritmov se tu prepleta s sodobnim plesom, hiphopom in stepom ter se spogleduje z blagozvočnim petjem in beatboxom.

Skupina se je oblikovala leta 2009 z namenom ohranjanja in širjenja afriške kulturne dediščine. Leta 2010 se je s svojim programom prvič predstavila javnosti na festivalu Lent v Mariboru ter na ljubljanskem festivalu afriške kulture Baofest. V desetih letih delovanja je uspešno nastopila na vseh večjih festivalih v Sloveniji.

Maša Kagao Knez, vodja skupine, v svojem avtorskem izrazu združuje zahodnoafriško kulturo s sodobnim plesom. Program bo tako obsegal tradicionalne afriške ritme in ples kot tudi sodobni plesni izraz plesne zasedbe in gostujočih plesalcev ter avtorsko glasbo, ki so jo različni glasbeniki tekom let ustvarjali za njene plesne predstave Dia Diasso Diaspora, Momentum – avenija ujetih trenutkov in Koncert za mam.

Zasedba

Nastopajo:

Plesalke: Tina Ažman, Vesna Bizjak, Tjaša Jerak, Maša Kagao Knez, Lea Menard, Kristina Sicherl, Ajda Žagar, Eva Žagar
Bobnarja: Issiaka Sanou, Mamourou Sanou
Gostje: Dalanda Diallo, Irena Yebuah Tiran, Leticia Slapnik Yebuah, Joseph Nzobandora – Jose, Murat, Peter Nzobandora, Klara Carev, Pia Vatovec Dirnbek, Urša Rupnik, Ruben Gombač


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/afrofonija