Živa

Ljubljana, 11. 11. 2021 - 13. 11. 2021

Festival plesne ustvarjalnosti mladih


Na festivalu Živa so predstavljene izbrane plesne miniature in predstave pretekle sezone, ki dosegajo zavidljivo ustvarjalno raven.

Festival plesne ustvarjalnosti mladih Živa je vsakoletna prireditev, ki v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) poteka že od davnega leta 1975. Ime je festival dobil po leta 2011 umrli plesalki, koreografinji in plesni pedagoginji Živi Kraigher, ki velja za eno od pionirk sodobnega plesa pri nas.

Na tridnevnem festivalu, ki predstavlja presek aktualne plesne ustvarjalnosti pri nas, bo letos predstavljenih 35 miniature, 4kratke in 4 celovečerne plesne predstave, v katerih bo zaplesalo okoli 200 plesalcev iz vse Slovenije. Selektorica  festivala je priznana plesna ustvarjalka in pedagoginja Mojca Kasjak.

Program plesnih miniatur in predstav bo zagotovo potrdil, da sodobne plesne ustvarjalnosti mladih ne moremo zaobjeti z enotnim poimenovanjem. Zlasti pa je pomemben cilj festivala, to je spodbuda za raziskovanje živih in prostranih pokrajin sodobne plesne umetnosti.


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/ziva-2021-f