Spreminjevalke: Dramske avtorice med epidemijo covida-19

Okrogla miza (Slovenski center ITI) o izzivih, s katerimi se v času pandemije soočajo ženske kot spreminjevalke in ustvarjalke novega reda.


Izzivi pandemije so vplivali na delo umetnikov. Dolgo obdobje, v katerem se je svet ustavil, je pred vse postavilo ovire. Čeprav so se delovni pogoji spremenili in imamo v zvezi s tem številna vprašanja, to še ne pomeni, da je ustvarjalna vloga umetnosti izginila. Pojavile so se nove priložnosti in izzivi ter barvita raznolikost.

V odprtem dialogu bo tekla razprava o novih kontekstih, ki jih umetnice po vsem svetu ustvarjajo vsak dan. Ali je prav ta realnost vplivala na vlogo žensk v umetnosti in družbi ter s kakšnimi izzivi se soočajo ženske kot spreminjevalke in ustvarjalke novega reda? Gostje okrogle mize bodo spregovorile o tem, kako se spopadajo z ustvarjalnim in produkcijskim procesom ter drugimi omejitvami.

Slovenski center ITI s Tednom slovenske drame in mednarodnim centrom WPI (Woman Playwrights International) pripravlja spletni dogodek, na katerem bo srečanje z umetnicami, ki prihajajo z vseh zemljepisnih širin. Dolgo obdobje, ko je bil svet ustavljen, so številni umetniki naleteli na številne ovire, nastale pa so tudi mnoge priložnosti. Spremenili so se pogoji dela, manj je tako imenovane žive produkcije, kar pa ne pomeni, da vloga umetnikov v svetu, ki smo ga spoznali v drugačni luči, ni pomembna.

 

Gostje:

Dogodek moderira vodja Slovenskega centra ITI in članica izvršnega odbora ITI Worldwide Tatjana Ažman. Dogodek bo v stolpu Škrlovec, spremljati pa ga bo mogoče tudi po spletu na tej povezavi (bit.ly/Spreminjevalke). 


Vir: http://veza.sigledal.org/dogodek/spreminjevalke-dramske-avtorice-med-epidemijo-covida-19-e