SiGledal, 14. 11. 2013

Znane so nominacije za Nagrado hrvaškega gledališča

Za nagrade, ki jih vsako leto podeljuje Hrvaško narodno gledališče (HNK) v Zagrebu, so letos nominirane tudi uprizoritve in igralske stvaritve, ki so nastale pod režijskimi taktirkami Ivice Buljana, Sama M. Strelca ter Vita Tauferja.

Režiser Ivica Buljan je nominiran za režijo predstave Rumena črta (Yellow line) po besedilu Juli Zeh in Charlotte Roos v izvedbi Zagrebškega gledališča mladih (ZeKaeM). Ansambel te uprizoritve prejme tudi nagrado za izjemen doprinos h gledališki umetnosti.

Virovitiški igralec Antun Vrbenski je nominiran v kategoriji stranska moška vloga, za vlogo Velikega očka Pollitta v predstavi “Mačka na vroči pločevinasti strehiTennesseeja Williamsa v režiji Sama M. Strelca in izvedbi Gledališča Virovitica.

Za najboljšo predstavo v celoti je nominirana drama Antona Pavloviča Čehova Češnjev vrt v režiji Vita Tauferja v produkciji Hrvaškega narodnega gledališča (HNK) iz Zagreba, v kategoriji stranska moška vloga je za vlogo služabnika Firsa v tej uprizoritvi nominiran igralec Zvonimir Zoričić.

Povezava za več informacij: Hrvaško društvo dramskih umetnikov

Špela Sodja, SiGledal, 15. 5. 2010
Plesalec pleše poezijo, pesnik piše ples
Katja Čičigoj, SiGledal, 26. 10. 2010
Interkritika – nuja ali izbira? Korupcija ali angažma?
Katarina Koprivnikar, SiGledal, 8. 12. 2011
GAŠPER TIČ: Protejski značaj