Cankarjev dom, 15. 4. 2019

Vabilo k sodelovanju pri koprodukcijah uprizoritvenih umetnosti

Cankarjev dom vabi nevladne organizacije, društva in zasebne ali javne zavode in festivale k sodelovanju v okviru uprizoritvenega programa Cankarjevega doma v letu 2020. Rok za prijavo: 17. maj 2019.

Cankarjev dom / Foto: Nebojša Tejić, STA

Z vabilom spodbujamo:

  • umetniške dogodke na področju uprizoritvene umetnosti, ki vključuje različne oblike, prakse in izraze gledališke ustvarjalnosti – (raziskovalne) gledališke predstave, sodobni ples, fizično gledališče itd.;
  • intermedijske umetnosti in druge sodobne umetniške prakse, ki v izrazu novih možnosti segajo preko meja etabliranih umetnostnih zvrsti, pri čemer se kreativno in v polemičnem družbenem kontekstu navezujejo na uporabo novih tehnologij, novih medijev, segajo pa tudi na presečišče znanosti in umetnosti. To so lahko instalacije, performansi, intervencije v javnem prostoru z umetniškim sporočilom in angažmajem itd.;
  • sodelovanja z različnimi festivali s področja uprizoritvenih umetnosti.

Vabilo vključuje projekte za odraslo občinstvo in projekte za otroke in mladino.

Pravilno izpolnjeno prijavno polo in vse obvezne priloge pošljite do 17. maja 2019 s pripisom UPRIZORITVENE UMETNOSTI na naslov: Andrej Jaklič, Cankarjev dom, Prešernova 10, 1000 Ljubljana.

Predstave z govorjeno besedo morajo biti uprizorjene v slovenščini, razen če obstajajo tehtni umetniški argumenti za rabo tujega jezika (ali težko razumljivega dialekta). V tem primeru mora producent poskrbeti za ustrezen prevod.

Do 28. junija 2019 bomo prijavitelje obvestili o izboru. Prijavitelje izbranih projektov bomo povabili tudi na ustno predstavitev projektov.

Povezava: Prijavna pola (DOC)

CD

Cankarjev dom, 26. 1. 2010
Showtime!
Cankarjev dom, 12. 11. 2009
Izgubljam spomine, izgubljam vonje …
Cankarjev dom, 19. 12. 2009
Zabava za Borisa