Urša Adamič, 26. 11. 2014

Postani uspešen vodja

Gledališče Glej, IN KAJ NAJ ZDAJ Z VSEMI TEMI KNJIGAMI?, režija Nina Šorak, premiera 26. november 2014.
Foto: Sunčan Stone
Foto: Sunčan Stone
Foto: Sunčan Stone
Foto: Sunčan Stone
Foto: Sunčan Stone
Foto: Sunčan Stone

Če ste se že kdaj znašli na Zavodu za zaposlovanje ali pa ste obiskali kakšen karierni center, potem vam je zagotovo vse jasno. Priti do službe je preprosto. Moraš biti le dovolj ambiciozen, samoiniciativen, inovativen in že boš očaral vsakega šefa, ki te bo povabil na razgovor. Toda kako obdržati svojo moč? In od kod izhaja tista moč zaposlovalcev, da sami ne pridemo do njihovega kruha?

Najprej je pomembno, da na poti do uspeha pohodite vse, ki so vaša konkurenca in vas ovirajo. Do njih se vedite karseda hudobno, svojih dejanj ne obžalujte, pač pa jih raje še podkrepite s svojo jezo. Tako se vas bodo ljudje bali in polovica poti do uspeha je že narejena. Svoje nasprotnike morate dobro poznati, na njih se najbolj osredotočite. V njih bolščite, jih psihično uničujte, po potrebi jih ponižajte. S svojo zlobo jih razorožite in izgubili bodo nadzor nad vami. Pri tem si lahko pomagate tako, da si poiščete partnerja, s katerim ustvarita strupen tandem. Skupaj bosta nepremagljiva, vendar previdno! Vaš partner mora imeti tiste lastnosti, ki jih vi nimate. Ni je bolj učinkovite tehnike kot je metoda dobrega in zlobnega policaja. Eden so bo ljudem prikupil, do njega bodo čutili simpatijo in hvaležnost, vas pa se bodo bali in zato naredili vse tako, kot jim ukažete. Dvojnost uporabljajte tudi pri svojem načinu vodenja. Sodelavce včasih pohvalite, da si bodo tega želeli, se navadili. Natančno v trenutku, ko bodo okoli vas sproščeni, jih ponovno postavite na svoje mesto in jim zagrozite z odpustitvijo. Strupeni morate biti v ravno pravem trenutku. Zgodovina je že pokazala, da se ne obnese biti prasec predolgo.

Navodila so preprosta in lahko izvedljiva. Znanje je precenjeno, modrost je v resnici enostavna. Če se niste že prej vprašali, pa zdaj zagotovo razmišljate le to: in kaj naj zdaj z vsemi temi knjigami?

Glej

Povezani dogodki

Urša Adamič, 7. 11. 2012
Zajec in pes v ljudskih pripovedkah
Urša Adamič, 26. 11. 2008
Teden nove drame
Urša Adamič, SiGledal, 8. 5. 2010
Podstrešje spomina