PGK, 17. 2. 2012

Parlament v Prešernovem gledališču Kranj

Poslanke in poslanci Državnega zbora RS si bodo 25. februarja ogledali predstavo Limonada slovenica Vinka Möderndorferja.

foto Mare Mutić

V kranjskem gledališču so bili ob načrtovanju letošnje sezone z uvrstitvijo satirične komedije Vinka Möderndorferja Limonada slovenica na repertoar, preroški. Decembra so uprizorili tisto, kar je bilo mogoče spremljati tudi na političnem prizorišču: volitve, razdeljenost parlamenta na pol, iskanje mandatarja. Limonada slovenica je torej idealna predstava za poslanke in poslance.

Tekst je bil napisan pred več kot desetimi leti, a kot kaže, se situacija na političnem prizorišču ne menja. Tudi zato je predstava postala v hipu uspešnica. Ko so bile prve povolilne poteze povlečene, smo odločili, da gledališko »ogledalo« te predstave pokažemo tudi poslankam in poslancem Državnega zbora ter svetnicam in svetnikom Mestne občine Kranj, saj je to lepa priložnost, da slovenska politika pokaže, da ima smisel za humor in da je naša država prepuščena modrosti ljudi, ki se znajo smejati tudi na svoj račun.

Vabilu na predstavo se je že odzvala skoraj tretjina poslank in poslancev, v nekaterih poslanskih skupinah pa se dogovarjajo kar za skupinsko udeležbo.

Povezani dogodki