STA, 20. 12. 2011

Nemška plesna platforma bo gostovala v Dresdnu

V Dresdnu se bo od 23. do 26. februarja vse vrtelo okoli plesa. Tedaj bo namreč v mestu gostovala Nemška plesna platforma. V festivalni dvorani Hellerau, v Državnem gledališču Dresden in na prizorišču An der Loge bo mogoče videti 30 izvedb, so v ponedeljek v Dresdnu napovedali organizatorji.

 


Na festivalu bodo predstavili 14 koreografij umetnikov in umetniških ansamblov, med drugim skupine Sashe Waltz ter koreografinj Malou Airaudo, Antonie Baehr in Constanze Macras, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V spremljevalnem program bo 25. februarja v Semperjevi operi premiera baletnega večera koreografij Williama Forsythea. Kot novost tokratne izdaje so napovedali "Format Pitching", v sklopu katerega bo svoje stvaritve predstavilo deset koreografov.

Nemška plesna platforma bienalno prinaša pregled aktualnih tokov in tendenc na nemški plesni sceni. Je plod prizadevanj več organizatorjev, med drugim jo pripravljajo Plesna hiša NRW v Düsseldorfu, leipziška Euro-Scene, hamburški Kampnagel in festivala dvorana Hellerau. Natančen program bodo javnosti predstavili 26. januarja.

 

Nemška plesna platforma, Dresden