STA, 6. 7. 2017

Letošnji PUF festival s kar 25 festivalskimi dnevi

Z lutkovno predstavo Čudežni piskrček se je dopoldne v Hlavatyjevem parku pri koprski tržnici začel letošnji mednarodni festival uličnega in lutkovnega gledališča - PUF festival. Do vključno 27. avgusta se bo zvrstilo 25 festivalskih dni, na katerih se bo predstavilo več domačih in tujih ustvarjalcev.

Zlati ključek / Foto: Matej Povše

Na letošnjem festivalu, že 15. zapovrstjo, se bodo predstave v juliju in avgustu zvrstile ob istih dneh na istih lokacijah, in sicer ob četrtkih zjutraj v parku pri tržnici, ob petkih na Ukmarjevem trgu in ob sobotah spet pred tržnico oz. na bližnji promenadi, je ob robu prve festivalske predstave pojasnila organizatorka in producentka PUF festivala Maja Bavdaž Gross.

Pri tem bodo zadnji trije festivalski dnevi konec avgusta potekali z bolj strnjenim programom s po več predstavami dnevno. Sicer pa bodo letos gostili 13 tujih lutkarskih skupin oz. posameznih ustvarjalcev. Ti prihajajo iz Avstralije, Južne Amerike, točneje Argentine, Brazilije in Urugvaja, ter Italije, Nemčije, Španije, Francije in Belgije.

Med zanimivejšimi bodo ulične predstave na trapezih, premierno pa bo mogoče videti predstavo Nesem sončnico na rami in novo predstavo Matije Solceta z naslovom Faze življenja.

Zadnji dan v juliju se bo PUF festival ustavil v vasi Labor na koprskem podeželju, kjer bodo izvedli več predstav, dogajanje pa se bo nadaljevalo z glasbenimi nastopi, je še povzela Maja Bavdaž Gross.

Povezava: 15. PUF festival Koper

brane solce

žal popolnoma skorumpiran festival, ki je z goljufijami uspel pretentati soustanovitelja festivala 20. 7. 2017