Delavnice fizičnega gledališča

Avtor: Društvo KUD Krik

Vabljeni na delavnice fizičnega gledališča, ki jih bo vodil priznan slovenski plesalec in koreograf Branko Potočan.


Foto: Arhiv Društvo KUD Krik

Delavnice bodo obsegale 15 terminov, potekale pa bodo vsak petek med 18. in 20. uro, s pričetkom 2. marca 2018 (Parmova 25). Zadnje tri termine bo vodil priznan slovenski plesalec in koreograf Sebastjan Starič.

Prijave zbirajo na: info.kudkrik@gmail.com (do 27. februarja oz. do zapolnitve mest). Prijavi priložite nekaj stavkov o sebi (dosedanje izkušnje, interesi).

Delavnica je primerna je za igralce, plesalce, performerje, režiserje, dramaturge, skratka vse, ki jih zanima fizično gledališče in imajo različne ravni predznanja. Udeležite se lahko zgolj posamičnih delavnic, vendar se prijavite prav tako do 20. februarja.

Cena celotnega tečaja znaša 200€ z možnostjo plačila na obroke, cena posamične delavnice pa 15€.

O delavnici

Na delavnici bomo obujali, spoznavali in se učili motorične elemente, prvine in sekvence, ki jih človeško telo nosi kot zgodovinski zapis. Spoznavali se bomo z vsem kar odrsko telo rabi za organsko, praktično in funkcionalno izražanje. Prehajali bomo od najosnovnejših vaj kot so stanje, hoja, tek, skok, preko kompleksnejših vaj na tleh in po prostoru, do sestavljenih kombinacij, ki bodo vključevale na novo pridobljena znanja. Seznanili se bomo s kontaktno improvizacijo, partneringom in različnimi vajami v dvoje, ki nam bodo pomagale pri razumevanju funkcije telesnega giba na odru. Poleg samih vaj se bomo učili tudi različnih sekvenc iz repertoarja fizičnega gledališča FOURKLOR.

Branko Potočan je eden najuspešnejših koreografov in plesalcev v Sloveniji. Je prejemnik večih nagrad doma in v tujini, sodeluje s številnimi priznanimi umetniki (Ksenja Hribar, Wim Vandekeybus, Matjaž Pograjc) in je ustanovitelj skupine fizičnega gledališča Fourklor. Že vrsto let deluje v večini slovenskih gledališč kot koreograf oz. svetovalec za gib. Ustvarja tudi samostojne predstave in mesečne produkcije Cirkus na mesec.

Sebastjan Starič je prav tako eden najuspešnejših koregorafov v Sloveniji. Konec 80-tih se je na pobudo Ksenje Hribar pridružil njeni plesni skupini in se od takrat izobraževal na najrazličnejših plesnih, igralskih ter improvizacijskih delavnicah doma in v tujini. Sodeloval je z gledališko skupino Ane Monro, bil član plesne skupine Fourklour physical theatre. Kot plesalec, koreograf in igralec je sodeloval v najrazličnejših gledaliških in plesnih predstavah, tako v poklicnih gledališčih kot tudi v najrazličnejših »ad hoc« projektih in skupinah. Že dve desetletji se ukvarja z najrazličnejšimi borilnimi veščinami, predvsem z boksom.

Delavnica bo potekala v organizaciji Društva KUD Krik in Zavoda Vitkar.

Več informacij na: info.kudkrik@gmail.com


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delavnice-fizicnega-gledalisca