Recital Prešernove poezije 8. februarja 2018

Avtor: ZDUS

Pod naslovom Lepa beseda lepo mesto najde Združenje dramskih umetnikov Slovenije vabi na 32. tradicionalni recital Prešernove poezije ob kulturnem prazniku.


Recital 2017 / Foto: Nada Žgank

Pred 32 leti so se dramski umetniki z recitalom uprli takratni jugoslovanski kulturni politiki in se na ta način zavzeli za naš jezik, kulturo in samostojnost. Letos, v Cankarjevem letu, se bo Prešernovim poezijam pridružila tudi Cankarjeva kritična, satirična in socialno čuteča misel. V njunih besedah dramski umetniki prepoznavajo lastno stisko in jezo nad brezbrižnim odnosom države do kulture, kakor tudi ljubezen do ustvarjanja in svojstven  humor.

Recital pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani se bo pričel ob 12h z Zdravljico in pozdravnim govorom predsednice združenja Saše Pavček. Nastopilo bo preko 25 igralcev in igralk vseh generacij ter študentov ljubljanske Akademije za gledališče radio, film in televizijo.

Recital bosta prenašala Radio Slovenija – 3. program in Radio Trst A. Recital bo moč spremljati tudi v sliki (stream live) na spletnih straneh RTV SLO.

Istočasno bosta potekala recitala članov Združenja dramskih umetnikov Slovenije tudi v Mariboru na Grajskem trgu in Novi Gorici Bevkovem trgu.

Recitali bodo potekali ob vsakem vremenu.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/recital-presernove-poezije-8-februarja-2018