Festival Ana Mraz zaseda ljubljanske ulice

Avtor: STA

Ljubljanske ulice bo od danes do 30. decembra zasedel zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz. Letos organizatorji obiskovalce vabijo na Špico, kjer je svoj ognjeni ambient novembra postavila že Ana Plamenita ter ogrela in pripravila prizorišče za starejšo sestro. Program bo potekal vsak dan od 18. do 20. ure.


Ognjeni ples / Foto: Sebastijan Iskra

Ana Mraz 2017 bo v zadnjih dneh leta vsak večer gostila slovenske in tuje umetnike. Med drugim italijanskega cirkusanta Luko Tresoldija, ki bo pripravil "nenaden, izviren in redkobeseden spektakel", v sklopu katerega se bo postavljal na trepalnice in na vrv, s predstavo Spaček pa se bosta v prestolnici ustavila umetnika iz skupine Baengditos, ki bosta ponazorila niz katastrof, ki se lahko pripetijo turistom.

V sklopu letošnje Ane Mraz bodo v Gledališču Ane Monro oživili predstavo Deklica z vžigalicami, ki je nastala na podlagi istoimenske pravljice Hansa Christiana Andersena. V ospredju je revna deklica, ki na silvestrski večer ne upa domov, ker ni prodala nobene vžigalice. Ko eno od vžigalic prižge, da bi si pogrela prste, se začne njeno potovanje v lepši svet. V programu je tudi nastop slovenskega pouličnega umetnika Andreja Tomšeta, moža s kristalno kroglo, klobukom in palico, Anke Piromanke pa bodo priredile Ognjeni ples.

V nizu slovenskih pouličnih ustvarjalcev, ki bodo krojili letošnje dogajanje, bodo tudi člani Cirkusarne NaokROG s projektom Rutina, ŠUGLA gledališče s predstavo Kar nosimo ter Rogor cirkus, ki bo današnje dogajanje uvedel s projektom Somiru.

Gostitelja in povezovalca programa bosta odbita klovna - en majhen in droban, drug pa velik in močan, piše na spletni strani organizatorjev iz Gledališča Ane Monro, ki festival pripravlja v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Turizmom Ljubljana.

Ana Mraz s svojo karavano ne bo postala le v Ljubljani. Ustavila se bo tudi v Mariboru, kjer bo med 27. in 29. decembrom potekala Ana Mrzla, ter v Radovljici, kjer je bila v ponedeljek na obisku Ana Snežna, drugič pa bo prišla 30. decembra. V petek je v Škofji Loki gostovala Ana Pravljična, že v začetku meseca pa je karavana obiskala Ravne na Koroškem.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/festival-ana-mraz-zaseda-ljubljanske-ulice